Održana međunarodna konferencija o uspješnom uključivanju Roma – sudjelovali i predstavnici HZZ-a

DOLENJSKE TOPLICE – Dolenjske Toplice su se pretvorile u međunarodnu scenu na dva dana, 26. i 27. studenog, kada je tamo održana međunarodna konferencija pod nazivom ”Proširi horizonte – Poslovne veze i iskustva za uspješno uključivanje Roma”. Konferencija je održana u sklopu međunarodnih projekata e-Roma Resource (na kojem je HZZ PU Karlovac partner) i FINALLY- financijska pismenost za Rome.

Prvog dana konferencije, održana su uvodna predavanja visokih predstavnika institucija Europske Unije, ali i nacionalnih institucija. U popodnevnim satima, održane su tematske radionice iz područja zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva, integracije te stereotipa i predrasuda.

Zadnji dan konferencije, bio je okrenut povezivanju potencijalnih partnera, upoznavanju novih pojedinaca na pojedinom području te predstavljanjima primjera dobre prakse, što je bilo omogućeno kroz ”Project market” i ”Networking corner”.

Tijekom dva dana konferencije, 260 sudionika iz 12 zemalja predstavilo je svoj rad i doprinos na području Roma kroz razne aktivnosti: na ”Project market”-u predstavljeno je 26 međunarodnih projekata, na okruglim stolovima i predavanjima razrađeno je više od 90 primjera dobre prakse. Iz Hrvatske se odazvalo 20ak gostiju koji su aktivno sudjelovali i predstavljali primjere dobre prakse.

Završna konferencija projekta biti će održana u Karlovcu, 21. prosinca 2015. godine. Za sudjelovanje na završnoj konferenciji ili za više informacija o samom projektu možete kontaktirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac na mail: mihovil.mates@hzz.hr ili na broj telefona 047/606-422.

dolenjske_toplice_romi