stambena_zajednica_2015

KARLOVAC – Nakon završetka školovanja štićenici Doma za djecu Vladimir Nazor trebali bi izaći iz institucije i započeti samostalan život. Prijelaz iz Doma u samostalni život stresna je i neizvjesna životna situacija, ali u tome bi im trebala pomoći stambena zajednica. Jedna takva već duže vrijeme čeka svoje nove stanare.

Dvoje štićenika Doma za djecu Vladimir Nazor uskoro bi trebalo samostalni život započeti u stambenoj zajednici. U stanu u kojem bi trebali započeti živjeti uvedeno je centralno grijanje, te se bliži dan njihove selidbe. Kako bi bilo uvedeno centralno grijanje organizirana je humanitarna akcija, koja je bila toliko uspješna da su radovi završili i prije nego je završila akcija.

Prvi stanari mogli bi useliti već kroz nekoliko dana, jer je gotovo sve spremno za njihov boravak. Nakon nekoliko manjih radova u stanu, dvoje mladih ljudi preselit će, a u svakodnevnim poslovima pomagat će im odgajateljica koja će im pomoći u prilagodbi, plaćanju računa, te ostalim kućanskim poslovima.

U Domu već znaju da će stambena zajednica idućih četiri ili pet godina biti popunjena, jer imaju dovoljno mladih koji će nakon izlaska iz Doma za djecu ovdje započeti samostalan život.