Stručnjaci u radu s mladima iz Rumunjske i Slovačke na studijskom putovanju u Karlovcu

KARLOVAC – Centra za mlade u Grabriku domaćin je projektu „Ne znam što mi je činiti” u kojem sudjeluju psiholozi iz Slovačke, Rumunjske i Hrvatske. Projekt se održava u okviru Erasmus + programa, a u studijski posjet pristiglo je desetak stručnjaka. U tri dana posjeta Rumunji i Slovaci bi trebali doznati više o radu s mladim nezaposlenima u našoj zemlji.

Cilj projekta „Ne znam što mi je činiti” je osposobiti voditelje rada s mladima da pomognu svojim korisnicima u njihovoj integraciji na tržište rada nastavno na prepoznatu dobru praksu. Kroz ovaj međunarodni projekt ostvareno je partnerstvo tri europske organizacije, a partneri iz Slovačke, Rumunjske i Hrvatske istražuju primjere najbolje prakse u svakoj od zemalja partnera vezane za rad s nezaposlenim mladima. Organizatori se nadaju da će uspješan model Job cluba iz naše zemlje gosti iz Rumunjske i Slovačke primijeniti i u svojim zemljama.

Tijekom prezentacija dobre prakse gosti će biti upoznati s radom klubova, dodatnim aktivnostima koje podupiru njihov rast i razvoj, te direktnoj uključenosti poslodavaca u rad klubova, uključujući i dosadašnje rezultate ovih aktivnosti. Projekt će biti nastavljen krajem sijećnja iduće godine, kad će predstavnici karlovačkih udruga na studijsko putovanje otputovati u Slovačku.