Štićeniku dječjeg doma donirana polica osiguranja za početak samostalnog života

KARLOVAC – Donedavni štićenik Doma za djecu Vladimir Nazor Mario Vran dobio je za 18. rođendan vrlo vrijedan dar. Naime, darivale su ga gradska tvrtkla Čistoća i Zaklada Vaša pošta. Misija Zaklade je promicanje korporativne društvene odgovornosti kao doprinos u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Karlovačka Čistoća uplaćivala je posljednje četiri godine sredstva u Zakladu Vaša pošta, kako bi danas Mario Vran dobio sredstva za početak samostalnog života. Cilj Zaklade je djeci smještenoj u domovima olakšati ulazak u samostalan život na način da se za svako dijete pronađe donator koji će uplaćivati policu životnog osiguranja na ime djeteta u visini od 6.000 eura kunske protuvrijednosti. Takvu jednu policu dobio je Mario, a Čistoća je dobila zahvalu što mu je u tome pomogla.

Iznos s police isplaćuje se štićeniku u trenutku početka samostalnog života što mu olakšava prilagodbu životu izvan dječjeg doma, tako da kroz svojevrsnu rentu, u razdoblju od dvije – tri godine, dok ne pronađe posao, ima riješenu osnovnu egzistenciju – troškove stanarine i režija.

Ovo je jedini projekt u Hrvatskoj koji osigurava konkretnu pomoć štićenicima dječjih domova prilikom započinjanja samostalnog života, a u karlovačkom Domu za djecu ne skrivaju zadovoljstvo zbog sudjelovanja u projektu.

Mladić koji je dobio ovu vrijednu policu je zaposlen, te se nada da će mu donirani novac pomoći u započinjanju samostalnog života izvan institucije.