Međunarodni je dan volontera; u Promenadi poruke o volontiranju

KARLOVAC – Međunarodni je dan volontera. Ovaj dan proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca, obilježava kao dan volontera, a pritom je cilj sve aktivnosti volontera i njihov rad, učiniti vidljivim i prepoznatim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Povodom Međunarodnog dana volontera udruga Carpe diem je danas u karlovačkoj Promenadi postavila poruke o volontiranju, kojima se želi osvijestiti građane o vidljivosti volonterskog rada. Porukama koje su postavili na stabla i ulične svjetiljke volonteri su poručili da su osnova civilnog društva i pokretačka snaga koja donosi stvarne i konkretne promjene u društvu.

Volonteri se slažu da bez njihova entuzijazma i ulaganja volje, znanja i vremena, naše lokalne zajednice poprimile bi drugačiji karakter. Suočeni s razmjerima izbjegličke krize, potrebno je posebno istaknuti nesebični angažman volontera, koji su dokazali kako je njihova društvena uloga nezamjenjiva, poručili su iz udruge.