Po prvi puta u Karlovcu održan Info dan neformalnog obrazovanja

KARLOVAC – Neformalno obrazovanje i cjeloživotno učenje pojmovi su s kojima se starije generacije uglavnom nisu imale ni potrebu ni priliku susretati, no zato su za mlade ovi pojmovi imperativ, žele li ne samo dobiti posao, nego ga i zadržati. Upravo zato Savjet mladih Grada Karlovca danas je, u partnerstvu s udrugom Carpe Diem i županijskim Savjetom mladih, po prvi puta organizirao Info dan neformalnog obrazovanja.

Cilj je bio informirati mlade o tome što zapravo znači neformalno učenje, koji su njegovi oblici i kakva je ponuda neformalnog obrazovanja u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, rekao nam je organizator Filip Trezner.  Osim prezentacije kataloga neformalnog obrazovanja Karlovačke županije, program je obuhvatio i dvije radionice – “Što je neformalno obrazovanje” i “Iskusi neformalno obrazovanje”.

Prvom karlovačkom Info danu neformalnog obrazovanja, koji je održan u Centru za mlade u Grabriku, odazvali su se članovi udruga civilnog društva, savjeta mladih, a bilo je i srednjoškolaca koji su samoinicijativno došli čuti o čemu se zapravo radi.

Savjet mladih grada Karlovca predvidio je nastavak aktivnosti na ovu temu i za iduću godinu.