Uređenje dugoreškog Parka dr. Franje Tuđmana počinje iduće godine

DUGA RESA – Uređenje Parka dr. Franje Tuđmana u Dugoj Resi moglo bi krenuti iduće godine, najavio je to gradski pročelnik Mladen Rakočević na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Inače na projektu uređenja parka radi se od 2007. godine, a tek u rujnu ove godine izdana je građevinska dozvola.

– Park će se sastojati od tri dijela, građevinskog koji obuhvaća amfiteatar uklopljen u tlo gdje bi se mogle održavati razne manifestacije, drugi dio je javna rasvjeta, a treći je hortikulturni, odnosno sadnja novih stabala i uklanjanje bolesnih, pojasnio je Rakočević.

Cijeli projekt vrijedan je oko tri milijuna kuna, Grad je za sada osigurao oko milijun i sto tisuća kuna, a financiranje će biti moguće i kroz razne fondove na koje je projekt već apliciran, a zasigurno će biti još natječaja putem kojih će biti moguće osigurati i dodatna sredstva. Kako se radi o većem zahvatu, cijelo uređenje parka moglo bi potrajati i nekoliko godina.

– Inače taj projekt je jako zanimljiv i ima daljnje potencijale. Moguće je u parku napraviti jedan multimedijski i kulturni centar koji nije dio projekta, ali može se priča nadovezati što je dobro pogotovo kada se treba kandidirati prema fondovima, dodao je Rakočević.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/park_tudjman/*{/rokbox}