Za vrijeme zimskih praznika učenici će moći pohađati radionice programiranja

KARLOVAC – Najmlađi Karlovčani koje zanima programiranje i žele naučiti nešto novo to će imati prilike na radionicama Udruge informatičara Karlovačke županije koje će i ove godine biti održane za vrijeme zimskih praznika. Već nekoliko godina udruga informatičara provodi radionice, a ove godine očekuje se rekordan broj zainteresiranih učenika, pa će vjerojatno radionice biti održane na nekoliko lokacija.

Udruga informatičara djeluje više od 20 godina, a radionice za djecu odvijaju se u kontinuitetu već osam godina kroz projekt InfoKa gdje se paralelno odrađuju četiri radionice, a djeca prema svojem predznanju i uzrastu mogu odabrati što ih najviše zanima.

Djeca su za sada pokazala velik interes za ovom vrstom provođenja praznika te je odaziv iz godine u godinu sve veći, prošle godine bilo je stotinjak polaznika radionica.

Sve škole dobile su obavijesti o održavanju radionica, no djeca se mogu prijaviti i individualno na broj 091 557 5417 ili putem e-maila udrugainformaticarakz@gmail.com.

Za djecu je sve besplatno, a predavači su uglavnom studenti, što se pokazalo dobrim rješenjem koje izvrsno funkcionira u praksi. Radionice počinju 4. siječnja i traju dva tjedna. Osim osnovnog programa LOGO, djeca će učiti programiranje C++ te izradu igara i internet stranica.