diplome1112

  • December 11, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Već osam godina Grad Karlovac provodi Preventivni program, čiji je cilj educirati što više osoba za prepoznavanje problema u razvoju mladih, te kod djece razviti zaštitne mehanizme koji će im u rizičnim situacijama omogućiti da se odupru izazovima današnjice. U sklopu Preventivnog programa održavaju se zato edukacije učitelja, a gradonačelnik Damir Jelić danas je u Velikoj gradskoj vijećnici dodijelio diplome polaznicima četvrte generacije edukacije.

Seminari koje su pohađali tijekom dvije godine koliko je trajala njihova edukacija, učiteljima će pomoći u svakodnevnom radu s djecom. Naime zahvaljujući stečenim znanjima i vještinama trebali bi lakše prepoznati potencijalno problematične situacije i uspješnije djelovati u smislu prevencije poremećaja u ponašanju, pojasnila je supervizorica edukacije, psihologinja Jasenka Pregrad.

U današnjem obrazovnom sustavu previše je fokusiranja na znanje, a premalo na odgoj, dok suvremeni način života, i izazovi koje on nosi, više nego ikad ranije zahtjevaju upravo ovu drugu komponentu. Srećom u Karlovcu je to prepoznato, a karlovačka su djeca u dobrim rukama, poručeno je s dodjele diploma.

Ni s današnjom dodjelom diploma priča ne staje, naime u sklopu gradskog Preventivnog programa planu je i edukacija pete generacije učitelja, najavila je pročelnica Andreja Navijalić.