Betlehemsko svjetlo stiglo u Karlovačku županiju

KARLOVAC – Betlehemsko svjetlo – svjetlo ljubavi i mira, i jedan od simbola nadolazećih božićnih blagdana, stiglo je danas u Karlovačku županiju. Donijeli su ga karlovački izviđači, a potom će iz Ureda župana biti proslijeđeno u karlovačke škole i vrtiće. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro, te da je zadatak sviju nas da širimo mir među ljudima.

Dolazak Betlehemskog svjetla tradicija je koja u Europi traje već desetljećima, a na karlovačkom području provodi se tek posljednjih pet godina. Budući da je karlovački odred izviđača Vladimir Nazor osnovan prije pet godina, odmah po osnivanju su preuzeli ulogu nositelja svjetla, po koje su otišli u Beč.

Svjetlo iz Betlehemske štalice s porukom mira i ljubavi među ljudima prenosi se u crkve, bolnice, škole i ostale institucije, kako bi poruka mira i dobre volje stigla do što većeg broja ljudi.

Izviđače je u Karlovačkoj županiji dočekao zamjenik župana Josip Šafar, koji je zapalio svijeću, kojom je zapaljen adventski vijenac, ali i svijeće dijela zaposlenika Karlovačke županije.