hgk_turizam

  • December 14, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Obiteljski smještajni kapaciteti sve su važniji dio turističke ponude u Hrvatskoj, a i u Karlovačkoj županiji među više od šest tisuća smještajnih jedinica, tek je 667 ležajeva u hotelima, ostalo je u privatnom smještaju. Prije nekoliko mjeseci stoga je osnovana Sekcija Zajednice obiteljskog turizma pri HGK za regiju Lika – Karlovac kako bi se privatnim iznajmljivačima omogućilo dobivanje informacija na jednom mjestu.

U Županijskoj gospodarskoj komori je održana radionica na kojoj su predstavljeni primjeri dobre prakse u Hrvatskoj i mogućnosti dobivanja sredstava za razvoj obiteljskog smještaja.

Jedan od najvećih potencijala Karlovačke županije su kampovi, u kojima i jest najveći broj smještajnih kapaciteta. Između ostalog na radionici se govorilo i o osnivanju novih kampova, jer su karlovačke rijeke postale prepoznatljiv dio turističke ponude.

Primjerice kamp Slapić je krenuo sa deset kamp jedinica, danas je to stotinjak, a nagrađivani su često, tako su i ove godine proglašeni najboljim kampom, prepoznatim širom Europe.

Proširenju turističkih sadržaja trebao bi doprinijeti i Kaquarium od kojeg se puno očekuje na razini cijele kontinentalne Hrvatske. Velike su i mogućnosti obogaćivanja turističke ponude s domaćim proizvodima, što se i čini, a cilj je ponuditi što više domaćih proizvoda, od sireva, preko vina, meda i ostalih.