Za dobivanje sredstava sportske udruge trebaju se javiti na javni natječaj

KARLOVAC – Novi Zakon o udrugama unio je niz promjena pa tako i u sportu. Temeljem Zakona u ožuku ove godine donesena je Uredba o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, a njena primjena donosi novine u financiranju sportskih klubova i udruga, o čemu je danas bilo govora na tribini u organizaciji Karlovačke športske zajednice.

– Promjene se prije svega odnose na davatelje financijskih sredstava, što znači da sportskim klubovima financijska sredstva ne mogu biti dodijeljena bez provedbe javnog natječaja. Nakon raspisivanja udruge prijavljuju svoje programe i projekte, najbolji i najkvalitetniji se odabiru po unaprijed utvrđenim kriterijima i s njima se sklapaju ugovori, a davatelji sredstava imaju obvezu pratiti provedbu projekata, pojasnila je zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH Vesna Lendić Kasalo.

Među davateljima sredstava su ministarstva, jedinice lokalne samouprave te Karlovačka športska zajednica koja je za iduću godinu već raspisala natječaj za dodjelu sredstava za sve sportske udruge koje djeluju unutar zajednice, a koji je objavljen na internetskim stranicama zajednice i grada Karlovca. Tamo možete pronaći i popis potrebne dokumentacije, a natječaj je otvoren do 8. siječnja. Ukoliko propustite prijaviti se na natječaj, za iduću godinu ostajete bez financijske potpore.