Dodijeljene stipendije karlovačkim učenicima i studentima

KARLOVAC – Ukupno 35 stipendija dobili su karlovački učenici i studenti s kojima su danas u Maloj gradskoj vijećnici potpisani Ugovori. Na natječaj grada Karlovca za dodjelu stipendija pristigla su čak 32 učenička i 94 studentskih zahtjeva. Ove godine grad je dodijelio 10 stipendija učenicima, a 20 studentima. Stipendije se dijelom odnose na deficitarna zanimanja, a dijelom su to stipendije koje se boduju po socijalnom statusu i općem uspjehu.

– Posebno veseli što velik broj stipendista ima visok prosjek ocjena, imamo i studenata s 5.0 prosjekom, na čemu vam čestitam, istaknula je pročelnica Andreja Navijalić.

Ove godine na 30 gradskih, Rotary klub Karlovac podržao je dodatnih pet stipendija, dvije studentske i tri učeničke onima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

– Danas sam iznimno sretan i ponosan što sudjelujemo zajedno u dodjeli stipendija jer nas je zbližio isiti motiv, a to je pomoći zajednici i pomoći potrebitima, dodao je predsjednik Rotary kluba Karlovac Kruno Kovačević.

Učenicima i studentima na osvojenim stipendijama čestitao je gradonačelnik Damir Jelić kazavši kako su ove stipendije primjerene situaciji u kojoj jesmo i izraz poštovanja prema učenicima i studentima.

Učenicima će tako mjesečni budžet biti veći za 400, a studentima za 700 kuna što će im koliko toliko olakšati srednjoškolske odnosno studentske brige.