sud_projekt

  • December 18, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Paralelno s projektom rekonstrukcije zgrade suda u Karlovcu provodit će se i projekt povećanja učinkovitosti Općinskog suda u Karlovcu. Za to su namijenjena sredstva u iznosu od tri milijuna i 280 tisuća eura, koje će izdvojiti Kraljevina Norveška, a ukupna vrijednost radova procijenjena je na 4,8 milijuna eura.

Dugo najavljivana rekonstrukcija zgrade suda u Karlovcu konačno bi trebala započeti, naime nakon što je prošle godine potpisan Memorandum o suglasnosti provedbe Norveškog financijskog mehanizma sve je konačno spremno za radove na zgradi koja od svoje izgradnje 70-ih godina prošlog stoljeća nije adaptirana. Cijeli projekt poboljšanja kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava koji najvećim dijelom financira Kraljevina Norveška vrijedan više od pet milijuna i 300 tisuća eura.

Zadnjih desetak godina puno je učinjeno u unapređenju pravosudnog sustava, kazao je pomoćnik Ivan Crnčec, jer primjerice 2004. godine bilo je oko milijun i 600 tisuća neriješenih predmeta, dok je sada taj broj smanjen na nekih 500-injak tisuća predmeta.

Na Općinskom sudu u Karlovcu provedena je i analiza upravljanja sudačkim vremenom te napravljen akcijski plan koji se i provodi na tom sudu.

Dodajmo i kako je do prije nekoliko godina na naše sudove godišnje dolazilo više od milijun i 400 tisuća predmeta, dok je to danas otprilike na razini od milijun predmeta. U svakom slučaju projekt bi, osim adaptirane zgrade palače pravde trebao donijeti i brže rješavanje slučajeva, hoće li to doista tako biti vidjet će se po završetku projekta 2017. godine.