cacib1

Završava proslava rođendana Gradskog muzeja

KARLOVAC – Proslava Dana Gradskog muzeja Karlovac završava danas, rođendansku tortu podijelili su dobitnici nagrada u igri Muzejska pitalica i gosti koji su došli na promociju 12. broja muzejskog časopisa Glas. Večeras će biti otvorena i izložba Vladimir Makuc u Galeriji Vjekoslava Karasa, čime završava proslava 111. rođendana ove ustanove.

Posljednji u nizu brojeva Glasa muzeja posvećen je prije svega izmjenama Zakona o muzejima, koji je Sabor usvojio na svojoj posljednjoj sjednici prije raspuštanja, a zahvaljujući čemu su sve upravljačke ovlasti prenijete na ravnatelja, što je izazvalo i peticiju koju je potpisalo više od 400 stručnjaka.

Uloga i značaj stručnih i upravnih vijeća u muzejskoj politici najvažnija su tema posljednjeg broja Glasa muzeja koji možete i dobiti prilikom posjete ovoj instituciji. Glas je namijenjen svim uzrastima, poručeno je s promocije časopisa.

Najviše znanja ove su godine pokazali dobitnici nagrada u igri Muzejska pitalica: Nika Vitas i Katarina Katić iz OŠ Grabrik, Sara Kuzmić iz OŠ Dragojle Jarnević, Juraj Kozjan te Lara i Josip Matejić iz OŠ Dubovac. Posebno priznanje otišlo je i OŠ Grabrik čiji su učenici sudjelovali u svim muzejskim radionicama ove godine.