ViK predstavio rezultate rada u 2015. godini

KARLOVAC – Za gradsku tvrtku Vodovod i kanalizacija, godina za izmaku bila je najizdašnija do sada, ukoliko se izuzme godina u kojoj je realiziran 36 milijuna kuna težak ISPA projekt izgradnje pročistača otpadnih voda. Ove godine ukupna vrijednost realiziranih projekata popela se na 22,6 milijuna kuna, rečeno je povodom predstavljanja rezultata rada Vodovoda i kanalizacije u 2015. godini. U ViK-u su zadovoljni učinjenim, te ističu da je najveći dio uloženih sredstava vlastiti novac tvrtke.

Rekonstrukcija vodooprskrbe u Starčevićevoj, Vrazovoj, Petrovićevoj, Obali Račkoga i Prilazu Većeslava Holjevca na Baniji, rekonstrukcija vodoopskrbe i kanalizacije u Dubrovačkoj ulici na Drežniku, te Vaniczanyjevoj ulici i Mažuranićevoj obali u središtu grada, samo su neki od projekata koje je ViK dovršio ove godine. Ukupno, rekonstruirano je i izgrađeno 16 kilometara vodoopskrbne, te 1,8 kilometara kanalizacijske mreže. Osim kvalitetnije usluge, zamjena vodovodnih cijevi trebala bi donijeti i konkretnu uštedu na gubicima vode u sustavu, kažer direktor Ivan Mrzljak.

U svrhu smanjenja gubitaka vode u sustavu započet je i projekt gradnje mjernih komora, a s ciljem povećanja vlastite energetske učinkovitosti obnovljena je zgrada tvrtke na Gazi. Radilo se i na projektima u službi obrane od poplava. Također su izvršeni vodoistražni radovi na Mostanju kojima je ustanovljeno da Karlovac na Mostanjskom polju može dobiti još jedno vodocrpilište.

Što se pak tiče financijskog rezultata, tvrtka će poslovnu godinu završiti u plusu, rečeno je povodom predstavljanja rezultata rada Vodovoda i kanalizacije u 2015. godini.