Humanitarna izvedba “Kaosa iza kulisa” za liječenje Filipa Tarasa

KARLOVAC – Više od 300 programa i izvedbi bilježi Gradsko kazalište Zorin dom u ovoj godini. Broj prodanih ulaznica, kao i financijski pokazatelji, također govore u uspješnom poslovanju. Budući da se nalazimo u mjesecu darivanja, jedna od posljednjih ovogodišnjih izvedbi imat će humanitarni karakter, a prihod od prodaje ulaznica ovoga je puta namijenjen humanitarnoj udruzi Regoč.

Udruga Regoč osnovana je prije pet godina, čini ju grupa entuzijasta koji se rado odazivaju na humanitarne akcije kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Tako su prije tri godine pokrenuli akciju “Ja sam stvarno sretno dijete”, kako bi se prikupio novac za liječenje dječaka Filipa Tarasa koji boluje od cerebralne paralize.

Danas 17-godišnji Filip do sada je prošao nekoliko operacija, zahvaljujući njima uspio je stati na noge i sada se može kretati uz pomoć hodalice. No, potreban mu je i nastavak liječenja. U veljači bi u Njemačkoj trebao operirati ruku, kako bi u budućnosti mogao izvoditi radnje kao što su crtanje i prinošenje hrane ustima. Kako bi to bilo moguće, u pomoć je priskočilo Gradsko kazalište Zorin dom koje je prihod sa sutrašnje izvedbe predstave “Kaos iza kulisa” namijenilo za Filipovu novu operaciju.

Ujedno je danas najavljen Svečani novogodišnji koncert koji će biti održan 28. prosinca, uz nastup PHPD “Zora”, Karlovačkog komornog orkestra i Puhačkog orkestra grada Karlovca, kao i doček Stare godine u Zorin domu uz Carlstadt Kunst Cabaret.