Adventski vijenac plovi Kupom podno Starog grada Ozlja

OZALJ – Originalni adventski vijenac ove godine krasi Kupu podno Starog grada Ozlja. Inicijativa za izradu ovakvog vijenca pojavila se u ozaljskoj Turističkoj agenciji Azelija, a u izradi su sudjelovali gospodarstvenici ovog područja. Sličan vijenac postoji na jednom austrijskom jezeru, no koliko je poznato inicijatorima nitko nije adventski vijenac postavio na rijeci.

Ljepote rijeke Kupe dobro su poznate svima koji su ikada boravili na njenim obalama, no kako turistička sezona završava kad i lijepo vrijeme te mogućnost kupanja, tako i čar ove rijeke u zimskim mjesecima primjeti rijetko koji zaljubljenik. Stoga su u Ozlju odlučili i zimi dati dodatni šarm.

Svi su jako rado prihvatili ideju ovakvog načina obilježavanja adventa u Ozlju, stoga su se u izradu odmah uključili gospodarstvenici, djelatnici Hrvatske elektroprivrede, gradske službe, a sama izrada potrajala je tjedan dana.

Adventski vijenac je samo jedan od pokušaja da se usmjeri pažnja na grad, a svaka akcija, ma kako mala bila je vrijedna pažnje jer uspije privući ljude da dođu i pogledaju ljepote Ozlja.