zvjezdani_bozic_2312

  • December 23, 2015
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – 40 kilograma kobasica, 15 kilograma kruha i 50-ak litara soka i vrućeg čaja podijeljeno je danas građanima koji su došli iskusiti dio blagdanskog ugođaja na središnji karlovački trg, Trg bana Josipa Jelačića u gradskoj Zvijezdi. Lokacija je to idealna za ovakva okupljanja, no nažalost taj svoj potencijal koristi tek nekoliko dana godišnje. Promjeniti to i udahnuti trgu blagdanski duh barem na jedan dan bila je želja organizatora “Zvjezdanog Božića”, udruga  KA-MATRIX i  Milosrđe.

Iako su u Karlovcu mnogi tradicionalno sumnjičavi kada se radi o organizaciji ovakvih događanja, pokazalo se da je građanima ovakav oblik okupljanja zanimljiv. Od onih starijih kojima je glavni motiv dolaska bio besplatni doručak do najmlađih koji se se najviše razveselili Djedu Božićnjaku, prvi karlovački Zvjezdani Božić pokazao je da može ponuditi za svakoga ponešto.

Organizatori imaju želju da Zvjezdani Božić zaživi i u narednim godinama, pa ćemo možda već iduće zime imati Advent u Karlovcu, ne takvih razmjera kao onaj u Zagrebu, no ipak – dobrodošao.