Božićni prijem za najmlađe Karlovčane

KARLOVAC – U predbožićno vrijeme tradicionalno se razmjenjuju dobre želje za naredno razdoblje, zato se svake godine u dane uoči blagdana organizira i posjet najmlađih Karlovčana gradonačelniku. Danas su tako malu gradsku vijećnicu posjetila djeca iz vrtića Banija i Gaza, a iako je gradonačelnik bio zauzet dogovorima oko formiranja nove Vlade, malim je gostima ostavio pismo koje im je pročitala zamjenica Marina Kolaković.

U pismu im je poručio da zamjenici priopće svoje želje, kako bi im život u vrtićima i gradu bio što ljepši. Dječje želje oko onoga što u gradu nije dobro bile su i više nego skromne. Žele, kažu, da bude manje onih koje zabavlja bacanje petardi, kao i da prestane vandalizam na dječjim igralištima. S ostalim stvarima nemaju većih problema. Iako su mali, ljubav prema gradu u njihovim srcima već postoji, vole svoje vrtiće, šetnje Koranom i božićni duh koji vlada ovih dana.

U skladu s time, mališani su za današnji posjet pripremili i prigodni program, a zauzvrat su nagrađeni slatkim poklonima.