Spust Mrežnicom i ove godine s humanitarnom notom

DUGA RESA – Djedovi Božićnjaci i ove će godine zaveslati Mrežnicom, a veseli spust od Belavića do Duge Rese ima humanitarnu notu. Sav prihod koji skupe donirat će jednoj obitelji u potrebi s područja Duge Rese. Organizatori događanja su Hrvatsko planinarsko društvo Vinica i Klub podvodnih aktivnosti Vodomar, već tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana.

Već osam godina organizira se spust koji privlači sve veći broj sudionika, a ove godine odlučeno je da se pomogne direktno jednoj obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Osim Dugorešana u spustu će i ove godine sudjelovati brojni gosti iz ostalih dijelova Hrvatske, očekuje se rekordan broj sudionika, što u čamcima kojih je predviđeno devet, što u kajacima kojih je trenutno prijavljeno deset.

Spust počinje u jutarnjim satima, sudionici se okupljaju već u 9 sati, a u 11 kreću iz Belavića, točnije pokraj stadiona VOŠK-a, dok se njihov dolazak na kupalište u Dugoj Resi očekuje oko 13 sati.

Ove godine postoji i večernji dio programa koji počinje oko 22 sata u popularnom Vatrogasnom u Dugoj Resi gdje će biti humanitarni koncert. Svi koji mogu pozvani su da Štefanje provedu u Dugoj Resi i pomognu jednoj obitelji da ima ljepše blagdane.