Nekoliko donacija stiglo Crvenom križu – trenutno potrebne peći na drva

KARLOVAC – Skladište Gradskog društva Crvenog križa na Švarči ovih je dana gotovo u potpunosti popunjeno. Naime stigle su donacije iz Hrvatske i Austrije koje će dobro doći ljudima koji su u poplavama izgubili svoju imovinu, ali i onima koji trebaju medicinska pomagala.

Caritas iz Beča prikupio je tako hvale vrijednu donaciju medicinske opreme, osobito tu valja istaknuti medicinske krevete, ali i sve ostalo što će sigurno dobro doći ljudima na terenu.

Druga vrijedna donacija stigla je iz Hrvatske, točnije iz Splitsko – dalmatinske županije, tamnošnje društvo Crvenog križa u Karlovac je poslalo nekoliko kreveta i madraca, ali i ostalih pomoćnih stvari koje su se nalazile u jednom hotelu koji se preuređivao. Iz Crvenog križa poručuju i kako su spremni na suradnju sa posudionicom ortopedskih pomagala, ukoliko bude potrebno, ali i pozivaju ljude koji imaju potrebu za medicinskom opremom da im se jave.

Osim pomoći poplavljenima, gdje je potreban sav namještaj, u zimskim mjesecima najviše su potrebne peći na drva, a svojim donacijama mogu pomoći svi ljudi dobre volje.

Iz Crvenog križa uz dobre želje za blagdane upućuju zahvalu svima koji su im pomagali u ovoj godini i nadaju se da će se dobra suradnja nastaviti i u idućoj.