Djedovi Mrazovi ponovo zaveslali Mrežnicom

DUGA RESA – Osmu godinu za redom na blagdan svetog Stjepana organiziran je spust Djedova Mrazova rijekom Mrežnicom, od Belavića do gradskog kupališta u Dugoj Resi. Sve je započelo 2008. godine na inicijativu dugoreškog Kluba podvodnih aktivnosti Vodomar, kojemu se godinu kasnije pridružilo i Hrvatsko planinarsko društvo Vinica, a od prvotne ideje čiji je cilj bio dobra zabava događaj je do danas prerastao u atrakciju s humanitarnim karakterom. Naime, sav prihod koji danas prikupe donirat će jednoj obitelji u potrebi s područja Duge Rese.

Događaj iz godine u godinu poprima sve šire razmjere, tako da je današnji spust okupio rekordan broj sudionika iz ostalih dijelova Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije. Dok je lani u spustu sudjelovalo 70 Djedova Mrazova, danas ih je bilo čak 88.

Dugorešani su, kao i gosti iz Karlovca i okolnih mjesta, u velikom broju podržali današnji događaj, što zbog nesvakidašnjeg prizora što zbog želje da pomognu svojim sugrađanima kojima je namijenjen prihod.

Humanitarna akcija nastavlja se i večeras koncertom u dugoreškom Vatrogasnom domu, koji počinje u 22 sata, a čiji je prihod također namijenjen obitelji iz Duge Rese, koja će zahvaljujući organizatorima i donatorima za božićni dar dobiti novac za novu kupaonicu.