Šegrt: Razvojna agencija opravdala je svoje postojanje

KARLOVAC – Razvojna agencija Karlovačke županije Karla je u godini na izmaku uspjela povući više od četiri milijuna kuna iz europskih i nacionalnih fondova te smatraju da time opravdavaju svoje postojanje. Planovi za sljedeću godinu su slični, a radi se na razvoju nekoliko novih ideja na području cijele županije.

U 2016. godini prvi je prioritet izrada nove Strategije razvoja Karlovačke županije, jer je konačno za taj projekt stiglo zeleno svjetlo s nacionalne razine. Na drugom mjestu je studija prometnog razvoja Karlovačke županije za što je u ovoj godini povučeno više od tri milijuna i 800 tisuća kuna, kaže direktor Viktor Šegrt.

U Slunju se intenzivno radi na afirmaciji ribolovnog turizma, a u Ogulinu na infrastrukturnim projektima. KAquarium mora biti završen do iduće godine, RibarKA ide svojim tempom, a u planu je i nekoliko novih projektnih ideja, dodaje Šegrt.

U sklopu novoosmišljenog sajma pod nazivom RuralKA na jedinstven način predstavili bi se svi gradovi i općine Karlovačke županije, a uz to bi bio održan i sajam lova i ribolova. Šegrt još jednom dodaje kako je Karla opravdala svoje postojanje brojnim ostvarenim projektima, ali i projektnim idejama koje bi mogle postati stvarnost već u sljedećoj godini.