KABA

Konjički klub Korana treba pomoć – u poplavama im uništene zalihe sijena

KARLOVAC – Iz Konjičkog kluba Korana upućena je molba svima koji mogu pomoći donacijama sijena da to učine. Naime u poplavama su uništene zalihe sijena i ostale hrane za 30 konja i dva magarca koliko ih trenutno živi na prostoru uz rijeku Koranu.

Nekoliko uzastopnih poplava napravilo je veliku štetu obitelji Žganec, koji pričaju da je gotovo nemoguće spasiti svu hranu za konje kada vodostaji krenu rasti.

Konj u prosjeku pojede oko 14 kilograma sijena dnevno, a u zimskim mjesecima dok nema ispaše mora dobiti zob i kukuruz uz to. Osim hrane za životinje u poplavama su stradale i staje u kojima je bilo više od dva metra vode, kaže Antun Žganec te je i u njima velika šteta, stoga poziv i onima koji mogu pooći potrebnim građevinskim materijalom da to učine.

Ako želite i možete pomoći javite se na broj 097 766 85 99 ili dođite u Konjički klub Korana, koji je inače sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama, od besplatnog terapijskog jahanja, do stavljanja konja na raspolaganje spasilačkim službama u vrijeme snježnih nevremena.