Na Odjel neonatologije stigla donacija tekstilne opreme za novorođenčad

KARLOVAC – Odjel neonatologije Opće bolnice Karlovac od danas je bogatiji za novu tekstilnu opremu za novorođenčad, vrijednu 12 tisuća kuna. Donaciju je organizirala podružnica Hrvatskih laburista Karlovačke županije, a pridružila joj se i ozaljska tvrtka DM Tekstil od koje je oprema naručena.

– Uvidom u potrebe rodilišta i neonatologije uvidjeli smo da postoje nedostaci u robi kao što su benkice za novorođenčad, posteljina za dječje krevetiće i ostala tekstilna oprema, zato smo se odlučili dati ovu donaciju. Nastojali smo da to bude poslije izbora, da nas se ne bi prozivali da skupljamo političke poene – kaže predsjednica Hrvatskih laburista Karlovačke županije Snježana Kirinić. Novac za donaciju izdvojen je iz sredstava koje Laburisti dobivaju za politički rad, kaže Kirinić te proziva kolege iz gradskog vijeća koji su se, iako ih je obavijestila o svojoj namjeri,  propustili uključiti u ovu humanitarnu akciju.

Na doniranoj opremi zahvalio se u ime osoblja šef službe za ženske bolesti i porode dr. Željko Štajcer, istaknuvši kako je ovo doprinos standardu zbrinjavanja novorođenčadi u karlovačkoj bolnici.

Kirinić se ovom prilikom osvrnula na najavljene reforme u zdravstvenom sektoru, točnije na dodatno plaćanje usluga izvan osnovnih zdravstvenih pregleda. Bude li novi ministar zdravstva uistinu inzustirao na plaćanju tzv. nadstandarda, Laburisti najavljuju prosvjede i proteste.