Nastavljen projekt Šišmiš – nakon djece i odrasli uče o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama

VOJNIĆ – U sklopu projekta Šišmiš koji ima cilj jačati svijest lokalnog stanovništva s područja Karlovačke i Sisačko – moslavačke županije o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama održana su prvi u nizu okruglih stolova. Nakon što je početkom tjedna u Topuskom održan okrugli stol o važnosti vode kao resursa, danas se u Vojniću raspravljalo o gospodarenju šumama.

Projekt Šišmiš traje godinu dana, s provedbom je krenuo u srpnju prošle godine i prva je aktivnost bila dječji Eko kamp s radionicama koji je održan pokraj Lovačkog doma Muljava u organizaciji Udruge Ekodrom, Kreativne udruge Ruke, Ženske grupe Vojnić, Mosta iz Perne, Zmaga iz Zagreba i Astronomskog društzva Beskraj. O 60-ak mališana brigu su vodili Odredi izviđača Spider i Vladimir Nazor.

Osim kampa, u sklopu projekta bit će odrađene četiri javne tribine i četiri okrugla stola s ekološkim temama. Okrugli stolovi su nakon Topuskog i Vojnića u planu u Gvozdu i Bariloviću, nakon toga kreće se s javnim tribinama

Projekt je vrijedan 100 tisuća kuna, a predviđeno je da se u njega uključi nekoliko stotina ljudi s područja općina Barilović, Krnjak, Vojnić, Gvozd i Topusko, sve s ciljem stjecanja više znanja o zaštićenim i strogo zaštićenim biljnim i životinjskim sortama.