Vojna kapelanija “Blaženog Alojzija Stepinca” proslavila je blagdan svog zaštitnika

KARLOVAC – Blagdan svog zaštitnika proslavila je danas Vojna kapelanija i to u novouređenom prostoru kapelice u zgradi Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske. Svetu misu u koncelebraciji sa svećenicima karlovačkog dekanata predvodio je prvi vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac. U svojoj propovijedi je istaknuo da slobode nema bez žrtve te se prisjetio života i smrti blaženog Alojzija Stepinca.

Uoči svete mise blagoslovljena je kapelica koja je uređena još prošle godine zahvaljujući sredstvima županije. Naime svećenici su novac koji svake godine župan daje u povodu Božića karlovačkom dekanatu uložili u uređenje kapelice. Prostor su uređivali hrvatski vojnici, a uređena je i kapelica na Kamenskom.

Prvi vojni ordinarij Juraj Jezerinac prisjetio se u svojoj blaženika Alojzija Stepinca i njegovog mučeničkog života. Danas, kada se opet javlja politika mitova i ideologija jedino nas istina može osloboditi, a hrvatskom narodu potrebno je da se prestane vraćati u prošlost te da se sve snage ulože u napredak zemlje, poručio je Jezerinac.

Blaženik je kao svoje geslo uzeo: U tebe se Gospodine uzdam, a to neka bude i geslo svih katolika, zaključio je Jezerinac.