molitva_bolnica

  • February 10, 2016
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Vjernici iz svih karlovačkih župa od danas pa sve do Uskrsa molit će se ispred zgrade karlovačke Bolnice. Riječ je o Inicijativi “40 dana za život” koja je po drugi put stigla u Karlovac, a cilj joj je smanjenje broja pobačaja. Vjernici će se moliti svakog dana od 10 do 18 sati ispred Bolnice pozivajući majke da se umjesto prekida trudnoće odluče za rođenje djeteta.

Inicijativa “40 dana za život” je kako sami kažu svjetska, molitvena i miroljubiva inicijativa za život. Vjernici okupljeni u inicijativu potaknuti su činjenicom da je 42 milijuna pobačaja godišnje u svijetu, a u Hrvatskoj službeno oko 10.000 godišnje. Slična kampanja održana je prošle jeseni po prvi put u Karlovcu, kad su na istom mjestu članovi Inicijative, također, molili 40 dana za nerođene.

Inicijativa se iz Hrvatske proširila i u susjednu Bosnu i Hercegovinu, a u svijetu okuplja više od 600 tisuća ljudi. U Inicijativi će biti sretni, ističu, ako sa svojom kampanjom u Karlovcu pomognu barem jednoj trudnici.

Vjernici će ispred Opće bolnice na Švarči moliti sve do 20. ožujka, te pozivaju vjernike iz karlovačkih župa da im se pridruže.

molitva_bolnica_2