“Turbina promjena” prikuplja pakete za pomoć starima, nemoćnima i siromašnima

KARLOVAC – Udruzi za lokalni razvoj „Turbina promjena” odobreno je financiranje projekta integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice „Nismo sami”. Projekt će financirati Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Centrom za socijalnu skrb Karlovac.

Cilj je pružanje socijalnih usluga starim, nemoćnim i siromašnim osobama na području posebne državne skrbi, u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti. Bit će obuhvaćemo 30 korisnika koji žive na rubu siromaštva, na području Popović Brda i Trebinje. Njih će dva puta tjedno obilazit desetak volontera Udruge.

Jedna od glavnih aktivnosti projekta bit će akcija prikupljanja paketa pomoći koji bi se sastojali od osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda. Iz Udruge apeliraju na građane koji su u mogućnosti da se uključe u akciju.

Akcija prikupljanja pomoći trajati će do 30. rujna. Pakete možete donijeti na adresu Rakovac 13, uz prethodnu najavu, zbog aktivnosti volontera na terenu. Uz prethodni dogovor, moguće je organizirati i preuzimanje paketa.