Dani draganića

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu u travnju u Karlovcu

KARLOVAC – Karlovac će i ove godine biti domaćin otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini i super mini rukometu. Očekuje se dolazak 200-injak ekipa, oko 4.500 posjetitelja u tri dvorane u kojima se odigravaju utakmice prvenstva.

Već 15 godina prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu održava se u Karlovcu, što je velika čast za organizatore, ali i doprinos turističkoj promociji grada na četiri rijeke. Inače, Hrvatski rukometni savez organizira 16 godina prvenstvo za najmlađe dobne skupine rukometaša i rukometašica.

Ove godine na prvenstvu nastupaju djeca rođena 2005. i 2006. godine, a otvaranje i zatvaranje će biti u Školskoj sportskoj dvorani Mladost. Ovakva natjecanja za mlade su generacije od iznimne važnosti. Prvi dio natjecanja predviđen je 10. travnja, a drugi 17. travnja.

Financijski troškovi prvenstva su oko 190 tisuća kuna, a pomoć su i ove godine pružili Hrvatski rukometni savez, Karlovačka županija i Grad Karlovac. U organizaciji prvenstva sudjeluje 180 volontera.

Još uvijek su potrebni i volonteri, pa ako želite sudjelovati u organizaciji velikog sportskog događanja, javite se u Rukometnu školu Karlovac .