200 slikovnica i dječjih knjiga za Polikliniku Suvag

KARLOVAC – Više od 200 slikovnica prikupljeno je u akciji ”Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Riječ je o akciji Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u kojoj su na Dječjem odjelu početkom ovog mjeseca prikupljali slikovnice. Danas su ih darovali korisnicima Poliklinike Suvag.

Naime u Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu. Poziv je to na akciju jer siromaštvo u ranoj dobi djece može ostaviti trajne posljedice na obrazovanje i cjelokupan razvoj. Dječji odjel karlovačke knjižnice već treću godinu krenuo je u akciju prikupljanja slikovnice i dječjih knjiga. Akciji su se odazvali naši najmlađi sugrađani, ali i brojne škole iz Karlovca te susjednih gradova.

– Suvag je odabran jer u svakodnevnoj komunikaciji doznali smo da su njihovi korisnici slikovnice koje su tamo bile, ponijeli kući, ispričala nam je Tatjana Basar s Dječjeg odjela.

– Nama je drago da su slikovnice kod djece doma i da ih čitaju, jer sve je veći broj djece s teškoćama u čitanju. Postoje djeca koja nikada nisu došla u doticaj s pisanom riječi i onda imaju probleme s čitanjem kada krenu u školu. Sve se to može prevenirati ranim čitanjem i ovakvim akcijama, kaže pak logopedica Suvaga Bojana Knežević.

Kako je akcija trajala uoči Valentinova, ona djeca koja su darovala knjige naučila su koliko je važno činiti dobra djela ljubavi i prijateljstva.

akcija_knjiznica_suvag_01