Jubilarni 25. Zagrebački sajam nautike

ZAGREB – Ploviti – nepreglednim oceanskim prostranstvima i primorskim akvatorijima

Otkrivati – tajanstvene dubine i bogatstva podmorja

Živjeti – punim plućima, zdravo, aktivno, pozitivno

… sve to zaljubljenicima u more i plovidbu doista je moguće nakon posjeta Zagrebačkom sajmu nautike.

s2

Tradicionalni Zagrebački nautički sajam održava se od 17. do 21. veljače u paviljonima Zagrebačkog velesajma, a u svom 25. izdanju prezentirali su se svjetski proizvođači brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca, skutera, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, obuće, odjeće, opreme i pribora za ronjenje, ribolov, jedrenje i ostale sportove na vodi. Svoje usluge ponudile su hrvatske marine, čarter tvrtke, brodogradilišta, te škole, agencije, klubovi, institucije i udruženja vezana za nautiku i nautički turizam.

s5

Jubilarno izdanje odvija se u slavljeničkom ozračju uspješnog poslovanja i kontinuiranog pozicioniranja kao središnjeg mjesta susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji. Sajam prati slogan “Ploviti, otkrivati, živjeti”, a hrvatskim malim brodograditeljima nude se posebne pogodnosti kako bi posjetitelji u sajamskim paviljonima mogli vidjeti ono najzanimljivije iz njihovih škverova.

s6

Hrvatski brodograditelji prepoznali su Zagrebački sajam nautike kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, uprizoreno u elegantne brodice oduševljava posjetitelje i buduće nautičare, pa stoga i ove godine brojna plovila iz hrvatskih škverova plove prema paviljonima Zagrebačkog velesajma.

s9

Sajam nautike prate i mnogobrojni stručni skupovi u organizaciji udruga malih brodograditelja, a tijekom ovog vikenda bit će tu i bazen u kojem će ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirati svoje umijeće i još mnogo atraktivnih sadržaja zbog kojih se isplati biti na ovom sajmu. Već prvog dana sajma premašili su broj posjetitelja prošlogodišnjeg izdanja, tako da se pretpostavlja da će Zagrebački sajam nautike, marinu u srcu Zagreba, razgledati više od 25.000 posjetitelja.

s3

s10