Odred izviđača “Vladimir Nazor” i ove godine nastavlja s brojnim aktivnostima

KARLOVAC – Prije pet godina, a nakon 22-godišnje stanke obnovljen je rad Odreda izviđača “Vladimir Nazor” Karlovac. Aktivnosti su u prošlom razdoblju bile brojne, a vodstvo odreda uspjelo je okupiti velik broj mladih članova, što je i bio glavni cilj.

Davne 1960. godine osnovan je Odred izviđača Vladimir Nazor koji je 90-ih godina prestao s radom. Kako izviđački duh ne miruje, 2011. ponovno je osnovan Odred, koji danas broji 40-ak aktivnih članova i brojne simpatizere.

Aktivnosti izviđača ne događaju se samo u ljetnim mjesecima na njihovim logorovanjima, već su brojne tijekom cijele godine. Članovi su raznih dobnih skupina, od nižih razreda osnovne škole, pa do ljudi iznad 60 godina. Svima njima zajednička je ljubav prema prirodi, tako da su mnogi od njih veliki zaljubljenici u izlete i planinarenje.

Odred ima na korištenje područnu školu u Donjem Velemeriću gdje su uredili izviđački dom, u kojem provode većinu slobodnog vremena. Sljedeće godine u svijetu se slavi 110 godina skautizma, što će naši izviđači obilježiti prigodnom izložbom. Na skupštini je usvojena i ideja o osnivanju Saveza izviđača Karlovačke županije kako bi se produbila dobra suradnja izviđača iz Ogulina, Duge Rese i Karlovca. Dodijeljena su i prigodna priznanja te nagrade zaslužnim članovima i ostalim pojednicima koji pomažu rad Odreda.