Davorin Andrijašević napustio SDP; protiv njega pokrenuta istraga nakon anonimne prijave DORH-u

KARLOVAC – Gradski vijećnik i potpredsjednik karlovačkog SDP-a Davorin Andrijašević napustio je stranku. Lokalno vodstvo SDP-a smatra da je razlog tome poraz na parlamentarnim izborima, dok Andrijašević tvrdi da su razlozi ideološke prirode. Mandat u gradskom vijeću ne planira vratiti jer smatra da su se dojučerašnji stranački kolege u svojim izjavama ponijeli nekorektno.

U gradskom SDP-u nisu iznenađeni istupanjem Davorina Andrijaševića iz stranke, jer je još ljetos podnio ostavku na sve dužnosti – onu potpredsjednika, člana Predsjedništva i gradskog i županijskog odbora stranke. U SDP-u kažu da odlazak Andrijaševića neće utjecati na rad stranke, koja je već počela s pripremama za lokalne izbore sljedeće godine.

Svojim radom i zalaganjem želio sam doprinijeti rješavanju problema korupcije koji je prije desetak godina bio izražen u Hrvatskoj, kaže Andrijašević. Unatrag nekog vremena u fokusu politike SDP-a našle su se druge stvari poput rodne ideologije, od referenduma o braku Andrijašević kaže da je shvatio da se njegova stajališta razlikuju od stranačkih. Kaže da još nije razmišljao o nastavku političke karijere, no ne odbacuje tu mogućnost.

Mandat za sada stranci neće vratiti, kaže pak Andrijašević zbog stava svojih kolega, kojeg naziva tendecioznim i neutemeljenim.

U problemima se našao i na poslu, naime nakon anonimne prijave Državnom odvjetništvu, protiv njega se vodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u nepravilnosti i nezakonitosti u radu na mjestu voditelja karlovačke podružnice Hrvatskih šuma.

Karlovačka podružnica u prošloj je godini imala najbolje poslovanje u Hrvatskoj, stoga ukoliko bude raspisan javni natječaj za neko od mjesta u Upravi društva, Andrijašević kaže da se ima namjeru prijaviti, a što se tiče istrage, kaže da podržava svaku istragu, pa tako i ovu protiv sebe.

Bivšim stranačkim kolegama želi sve najbolje, no skeptičan je prema budućnosti karlovačke podružnice.