Komunalni redari u novoj akciji kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa

KARLOVAC – Karlovčani su poznati kao ljubitelji životinja. U šetnji gradom često možete sresti vlasnike pasa i njihove najbolje četveronožne prijatelje. No, postoje i oni koji ne brinu o okolišu, te iza svog ljubimca ne očiste. Na takve još jednom želi ukazati Grad Karlovac koji provodi akciju pojačanog nadzora i kažnjavanja nesavjesnih vlasnika pasa.

Iz Gradske uprave upozoravaju građane da pripaze kako se oni i njihovi kućni ljubimci ponašaju na javnim površinama. Iako su građani upoznati s pravilima i znaju kolike su kazne za one koji ne čiste za ljubimcima, još uvijek se ponašaju nesavjesno.

Potrebno je posebno pripaziti na mjesta gdje se smiju puštati psi. Kontrolom su pokrivene sve gradske četvrti, a komunalni redari akciju provode uz pomoć djelatnika PU karlovačke. Svaka lokacija za puštanje pasa u Karlovcu označena je znakom ‘dopušteno za pse’. No, to ne znači da za svojim ljubimcem ne trebate očistiti, napominju u Gradu.

Podsjetimo da je propisana kazna za ostavljanje psećeg izmeta na javnim površinama 200 kuna. Uz to kaznit će se i vlasnik koji vodi psa bez uzice, bez zaštitne košarice – brnjice, te ga dovodi na površine na kojima je zabranjeno njihovo dovođenje.