Velika Kladuša proslavila svoj dan – obećana bolja suradnja s obje strane granice

VELIKA KLADUŠA – Općina Velika Kladuša, u susjednoj BIH, proslavila je svoj dan. Uspješan nastavak rada susjedima i prijateljima poželjeli su i predstavnici Karlovačke županije te pograničnih općina. Najavljena je suradnja u nekim projektima, kao i pomoć Bosni i Hercegovini u postupku pristupanja Europskoj uniji.

U spomen na 23. veljače 1942. godine kada je Velika Kladuša prvi puta oslobođena u 2. svjetskom ratu, tog se datuma obilježava Dan općine. Ove godine svečanoj sjednici Općinskog vijeća prethodio je bogat kulturni i sportski program, a proslavi su se uobičajeno priključili i prijatelji s hrvatske strane granice.

S jedne i druge strane stigla su obećanja o nastavku zajedničkih projekata, kojih je i do sada bilo u pograničnom području.

Inače u Velikoj Kladuši u posljednjoj se godini najviše pažnje pridavalo rješavanju građevinskih i urbanističkih dozvola. Prvih je tako izdano 433, a drugih 882, što je povećanje za 30 posto u odnosu na prošlo razdoblje.

Cilj je raditi na razvoju poduzetništva, a i u tom području se vidi mogućnost za produbljivanje suradnje s Hrvatskom. Projekti prekogranične suradnje intenzivirat će se već u ovoj godini, obećao je načelnik Općine Edin Behrić. Uz prigodna priznanja zaslužnim tvrtkama i pojedincima potpisan je i Memorandum o suradnji s općinama Ključ i Sanski Most.