Bogat program u Zorin domu, predstava “Laživac” u petak u 20 sati

KARLOVAC – U petak 26. veljače Gradsko kazalište Zorin dom ugostit će prijatelje iz Hrvatskog narodnog kazališta iz Šibenika. Na njihovom repertoaru nalaze se obrade velikih klasika svjetske i dramske književnosti. Prije nekoliko godina imali smo priliku vidjeti šibensku adaptaciju Molierovog “Škrca”, a ovoga puta karlovačkoj publici predstavit će poznatu komediju Carla Goldonija “Laživac”, u adaptaciji Marijane Nole.

U predstavi mladi svjetski putnik pokušava svojim lažima doći do što boljeg životnog statusa, no zapada u razne peripetije što će svi posjetitelji moći vidjeti u petak u Zorin domu u 20 sati. Šibenčane ćemo imati prilike vidjeti sredinom ožujka sa dječjom predstavom “Matilda”, koja je otvorila Šibenski festival.

Vrlo će se intenzivno igrati “Carlstadt Kunst Cabaret”, a karlovčani će, predstavu koja prati razvoj i zastoj grada Karlovca, moći gledati 05. ožujka u 20 sati. Ta predstava bit će i poklon ljepšem spolu za Dan žena u istom terminu 08. ožujka.

Cabaret je forma koja se polako vraća na naše pozornice. Blizak kontakt publike i glumaca bio je i na Valentinovo u sklopu cabareta “Adam i ona”. Za sve mališane osim “Velikog pužovanja”, organizirane su vikend matineje u sklopu kojih se vraćaju “Vanzemaljci”. Od 14. do 17. ožujka ova će se dječja predstava odigrati na 6 mjesta diljem Vukovarsko- srijemske županije, u okviru Vukovarskog lutkarskog proljeća.

Pripreme ovih dana intenzivno traju za sljedeću premijeru “Na tri kralja” u postavi mladih glumaca u režiji Sanje Hrnjak čime će se dostojno obilježiti 400. obljetnica “velikog barda” Shakespeara.