Odličan odaziv na još jednu akciju darivanja krvi na Baniji

KARLOVAC – Čak dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac. Prva akcija provedena je u prostoru tvrtke Alstom, dok je druga bila na drugom kraju grada, u prostorijama župe Banija. I ovog puta na ovaj plemeniti čin odlučio se velik broj Karlovčana.

Svaka osoba stara između 18 i 65 godina, koja ima uredan krvni tlak i dobro opće zdravlje može dati krv. U Hrvatskoj, muškarci smiju dati krv do 4 puta godišnje, s razmakom između darivanja od 3 mjeseca, dok žene smiju dati krv do 3 puta godišnje, s razmakom između darivanja od 4 mjeseca. Danas je u Župi Banija odaziv muškaraca bio veći, te je krv dalo tek nekoliko žena. No, organizatori su oduševljeni odazivom na još jednu njihovu akciju.

U prostorijama župe na Baniji svake godine se organiziraju četiri ovakve akcije. Uvijek se odazove od 50 do 60 darivatelja, a sličan odaziv bio je i danas.

Oni koji danas nisu stigli dati krv, mogu to učiniti već sutra. Akcije će biti održane u Upravi šuma i KIM-u od 8 do 10 sati, te u Crvenom križu od 11,30 do 17 sati. Još dvije akcije bit će organizirane i u petak, i to u Ekonomskoj školi i Gimnaziji, te prostorijama Crvenog križa.