18. LIK svečano otvoren u OŠ Braća Seljan, izloženo 120 dječjih radova

KARLOVAC – Tema ovogodišnje likovne smotre je “Mediteran u meni”, geografski pojam, način življenja i razmišljanja. Može se reći da je Mediteran stil života koji povezuje kulturne i sociološke strane. Ciljevi i zadaci 18. LIK-a su osvijestiti važnost Mediterana kao kolijevke europske kulture, prostora iz kojega je nastao suvremeni svijet kojeg poznajemo. Time su učenici istraživali likovne/vizualne elemente i ključne pojmove te izrazili vlastitu ideju u grafičkoj likovnoj tehnici karton – tiska ili računalnoj grafici.

Učenici su kroz temu “Mediteran u meni” spoznali, izrazili i vrednovali ulogu pozitivnog i negativnog prostora plohe te različitost kontrasta toplih i hladnih boja. Naučili su primijeniti postupak otiskivanja, pripremu i izradu likovnog rada pomoću računalnih programa za izradu računalne grafike.

lik5

Postavljena izložba u prostoru galerije Leptir poruka je djece koja govore likovnim jezikom o ljepoti dječjeg stvaralaštva, njihovo osjećajno i vizualno znanje koje prenose u sliku. To je priča o njihovom senzibilitetu, spontanosti percepcije i kreativnom stvaranju.

Od 253 pristigla dječja rada, iz 25 škola Karlovačke županije, Županijsko povjerenstvo odabralo je 120 uradaka za županijsku izložbu LIK 2016. Svi radovi mogu se razgledati u OŠ Braća Seljan do 26. ožujka.

 lik4