Naplatu parkinga bi trebala preuzeti tvrtka Mladost, gradonačelnik očekuje isti prihod

KARLOVAC – Gradska tvrtka Mladost uskoro bi mogla preuzeti naplatu parkinga na području grada Karlovca. Najavio je to gradonačelnik Damir Jelić na nedavno održanom aktualnom satu Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanje potpredsjednika Vijeća Predraga Pavlačića. On je upitao je li Grad razradio sve elemente takvog sustava.

– Odluka za parking nije donesena bez vas ja sam je uputio prema vama i sigurno će doći. Bilo je nekoliko prijepora u gradu Karlovcu o kojima se promišlja i u današnje vrijeme. Jedno od njih je holding, a drugo od njih je osnivanje nove cestarske tvrtke. Kako nova cestarska tvrtka koja bi se brinula isključivo za taj dio, još nije osnovana – jednoga dana, ako dođe do toga, vjerojatno u novom sazivu će se o tome promišljati, u ovom ja više ne bih jer idemo prema zadnjoj godini, a to nikada nije odluka koja se donosi u zadnjoj godini, možda će parking završiti i u toj tvrtki, pojasnio je gradonačelnik.

Gradonačelnik kaže da je svjestan činjenice da postoje i oni koji ovakav model smatraju besmislenim i promašenom odlukom te da će naplata parkinga opet završiti kod privatnog koncesionara. No Jelićeva očekivanja od Mladosti su jasna.

– Moja očekivanja su da minimum prihoda koji je Grad imao od privatnog koncesionara, ostvaruje i gradska tvrtka. Ako to tako ne bude, ponovno ćemo komunicirati ovdje. Ja sam uvjeren da to tako može biti, zaključio je gradonačelnik.