skola_trcanja

  • March 3, 2016
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Uvodnim predavanjem atletske trenerice Ane Guštin Dragojević za prijavljene školarke i školarce jučer je započela 1. škola trčanja u organizaciji Atletskog kluba KA TIM iz Karlovca.

Uz voditeljicu Škole trčanja Anu Guštin Dragojević, budućim polaznicima predstavila se i trenerica na terenu Gabrijela Šalković te voditelji i suvoditelji pojedinih jakosnih skupina Aleksandar Božić, Damir Matan, Goran Stanojević, Denisa Veić i Mirko Dragojević.

Prvi sat treninga zakazan je za 10. ožujka. Treninzi će se održavati na starom atletskom stadionu uz Foginovo kupalište utorkom i četvrtkom od 19:30 sati te subotom od 10 sati. Polaznicima će na raspolaganju biti svlačionice u Školskoj sportskoj dvorani.

Cilj Škole trčanja je potaknuti školarke i školarce da kroz stručno vođeni program počnu rekreativno trčati zbog preventivnog djelovanja na zdravlje, a poželjno je da do kraja Škole prvi puta organizirano rekreativno istrče i neku od ponuđenih kraćih utrka, istaknula je voditeljica Škole trčanja Ana Guštin Dragojević.

Okupljene je upoznala s najvažnijim uvjetima zdravog, sigurnog i ugodnog rekreativnog trčanja te naglasila postupnost u napredavanju uz prilagodbu osobnim mogućnostima svake školarke i školarca.