crveni_nosevi0503

  • March 5, 2016
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – U povodu obilježavanja 60. godina djelovanja Dječjeg odjela u karlovačkoj Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” cijeli ovaj tjedan organiziran je niz aktivnosti za najmlađe članove. Posljednje u nizu događanja održano je jutros, kada su mališani doznali više o radu Doktora crvenih noseva.

Crveni nosevi – Klaunovi doktori pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima pomoću humora i životne radosti. Glavni im je cilj pomoći bolesnoj djeci i roditeljima kako bi se lakše nosili sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 20 klaunova doktora, rekao nam je Mario Perković, klaun doktor umjetničkog imena dr. Žbunj.

Mali posjetitelji karlovačke knjižnice danas su tako imali priliku doznati kako izgleda radni dan klauna doktora i što sve doktori Crveni nosevi čine kako bi olakšali svakodnevicu djece koja se liječe na pedijatrijskim odjelima hrvatskih bolnica. Osim što su upoznali pravog klauna doktora, mališanima je predstavljena slikovnica “Doktor Crveni nos”, autorice Jelene Pervan.