Udruga EKOP prati rast ekološke proizvodnje i rad proizvođača

KARLOVAC – Udruga proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije EKOP već nekoliko godina radi na promociji ekoloških, lokalnih proizvoda. Redovito idu na sajmove, gdje prezentiraju svoje proizvode, a želja im je povećati članstvo. Više o njihovom radu rečeno je na godišnjoj skupštini udruge koja je sinoć održana na Turnju.

Posljednjih nekoliko godina dogodio se takozvani bum u ekološkoj proizvodnji. Karlovački proizvođači na vrijeme su to prepoznali. Svoje proizvode dodatno predstavljaju i preko Udruge proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije EKOP.

Udruga se redovito javlja na natječaje za sufinanciranje njihova rada. Tako i ove godine planiraju iskoristiti priliku za prijavu projekata.

Na području Karlovačke županije ima stotinjak ekoloških proizvođača koji se bave raznim djelatnostima, od stočarstva, uzgoja ljekovitog bilja, povrća i voća, te pčelarstva. Osnovne djelatnosti kojima se bavi 10 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava su ekološko pčelarstvo, uzgoj kupina, lješnjaka, goveda, lavande i raznog voća u sklopu eko-etno imanja.