SDP traži očitovanje gradonačelnika o M. Kolaković; Jelić čeka pravorijek stručnjaka

KARLOVAC – Potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Marina Novaković Matanić i gradski vijećnik Nikola Badovinac zatražili su očitovanje gradonačelnika Damira Jelića, vezano uz medijske napise koji dogradonačelnicu Marinu Kolaković prozivaju da je kao predsjednica Povjerenstva, koje je odlučivalo o subvencijama poduzetnika,  subvenciju dodijelila tvrtki Eurotrade koja je u njezinom suvlasništvu.

“Tražimo da se gradonačelnik Damir Jelić konačno očituje u slučaju dogradonačelnice Marine Kolaković, i od nje javno zatraži ostavku radi nemoralnih, ali očito i protuzakonitih postupaka. Nije moralno da dogradonačelnica tvrtki kojoj je suvlasnik, svojom političkom pozicijom i utjecajem, pribavlja poslove i subvencije. Nije moralno, a ni odgovorno, da tvrtka kojoj je suvlasnik dogradonačelnica Marina Kolaković ne plaća svoja dugovanja prema Gradu. Karlovačka oporba, kao i cjelokupna karlovačka javnost traže odgovornost od dogradonačelnice. Povjerenstvo za sukob interesa ovom prilikom pozivamo da se očituju o najnovijem slučaju dogradonačelnice Kolaković i da procjene da li je sada ovo sukob interesa”, stoji u priopćenju koje je stiglo iz SDP-a.

Iz ureda gradonačelnika pak javljaju da je gradonačelnik Damir Jelić poslao dopis službenim tijelima po pitanju poslovanja tvrtke Eurotrade s tvrtkama i ustanovama Grada Karlovca te pitanju subvencioniranja kamata tvrtki Eurotrade od strane Grada Karlovca. Očitovanje gradonačelnika uslijedit će nakon što nadležna stručna tijela kažu svoj pravorijek.