Na otvoreno pismo SDP-ovaca reagirali iz Ureda gradonačelnika

KARLOVAC – Nastavno na otvoreno pismo SDP-ovih gradskih vijećnika u cijelosti donosimo reagiranje iz UO za poslove gradonačelnika:

”Poštovani,

ovim putem želimo reagirati na izjave gradskih vijećnika SDP-a koje je prenio Trend portal 15.ožujka 2016.g. u članku „Otvoreno pismo SDP-ovih gradskih vijećnika gradonačelniku”.

Manjak financijskih sredstava u Proračunu Grada rezultat je „mini porezne” reforme Vlade Republike Hrvatske predvođene SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima iz 2014. godine čime su Gradu smanjeni prihodi od poreza i prireza na dohodak u iznosu 8.140.000 kuna, a od 2015. godine su u potpunosti ukinute potpore za Područja posebne državne skrbi koje su godinu ranije iznosile 3.100.000 kuna.

Treba naglasiti da je, između ostalog, u 2015. godini za sanaciju šteta od poplava samo na komunalnoj infrastrukturi iz Proračuna Grada izdvojeno više od 6 milijuna kuna.

Što se tiče sudskog spora kojeg ističu gradski vijećnici SDP-a kao „jednog od izgubljenih sporova za koji će Grad Karlovac platit oštetu od 4,5 milijuna kuna” sudski spor je pokrenut 7. prosinca 2001. godine. Tada je vlast u Gradu Karlovcu obnašala koalicija predvođena SDP-om.

Gradonačelnik Damir Jelić je javno u više navrata najavio tematsku sjednicu Gradskog vijeća o sudskim sporovima i troškovima, onima u Gradu i njegovim tvrtkama i ustanovama. To je najavio i na sjednici Gradskog vijeća održanoj 17.prosinca 2015. godine.

Upravo će ta točka biti uskoro pred gradskim vijećnicima.

Ovim javnim istupom SDP samo podržava gradonačelnikove namjere.”