Završena akcija prikupljanja pomoći za Ukrajinu

KARLOVAC – Nakon dva tjedna završena je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Mykolaivsku oblast u Ukrajini. Akciju je pokrenula Karlovačka županije, gradska i općinska društva Crvenog križa prikupljala su odjeća, hrana i higijenske potrepštine. Inače u ovoj oblasti s kojom Karlovačka županija ima sporazum u prijateljstvu, smještene su izbjeglice iz ratom pogođenog Dombosa. Pakete pomoći danas su donirali i djelatnici županije.

– Zahvaljujem svima onima koji su na bilo koji način pomogli narodu Ukrajine. Na žalost, sjećamo se onoga što je bilo u Hrvatskoj 90-ih godina kada je svaka pomoć koja je došla bila dobrodošla. Ne toliko materijalno, koliko je ona značila za hrvatski narod da nisu sami ostavljeni, kazao je župan Ivan Vučić.

Ukupno je prikupljeno 200 vreća odjeće, sedam vreća obuće, osam kutija hrane, dvije kutije higijenskih potrepština te pet vreća posteljine, deka i jastuka.

– Sada moramo zajednički sa županijom i Veleposlanstvom Ukrajine vidjeti na koji način pomoć što jednostavnije transportirati do Ukrajine kako bi to bilo podijeljeno najpotrebitijima, dodala je ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zupanija_pomoc_ukrajini/*{/rokbox}