Gromovi obilježili 25 godina od osnutka postrojbe

KARLOVAC – Gromovi su bili prva legalna oružana postrojba u Karlovačkoj županiji, sudjelovali su na svim ratištima i dali velik doprinos oslobađanju Hrvatske. Kroz jedinicu je prošlo više od 1000 pripadnika, 7 ih je poginulo, a više od 40 ranjeno. Danas je proslavljena 25-ta godišnjica osnutka ove postrojbe.

U Karlovcu su u početku bila formirana tri voda, što je stotinjak specijalaca, a Duga Resa, Slunj i Ogulin imali po jedan vod, ukupno 200 specijalaca. U rujnu 1991. godine formiran je i pričuvni sastav, od 80 pripadnika. U Oluji su s 1. Gardijskom brigadom bili angažirani na prostoru od Ogulina i Slunja sve do granice s Bosnom i Hercegovinom, rekao je ratni zapovjednik Gromova Dražen Perković.

Uz brojne pripadnike specijalne policije proslavu su uveličali i ratni zapovjednik Specijalne policije general Mladen Markač, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, te predsjednik udruge Specijalne policije Republike Hrvatske, Josip Klemm.

Hrvatske branitelje danas se zaboravlja, ali na njihov doprinos se mora podsjećati, osobito mlađe generacije, poručili su sudionici proslave.