KABA

Sutra otvorenje izložbe “Mladi Ulakovci”

KARLOVAC – Sutra (1.travanj) u 18 sati u Knjižnicu za mlade, bit će otvorena izložba „Mladi Ulakovci”. Radi se o projektu čiji je cilj  promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) u potpunosti razvili svoj talent te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička „scena”.

Ujedno, mladi izlagači rade s ostalim članovima ULAK-a u realizaciji skupnih izložbi svih članova. Uz praktičan rad naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i dugogodišnjih članova čime se razvija spona i mreža novih generacija te budući zanimljivi projekti.

ULAK postoji u Karlovcu već 43 godine. I danas kao i prvog dana tu se susreću umjetnici svih generacija, raznih afiniteta i pogleda na svijet očima umjetnika. Nakon mnogobrojnih skupnih izložbi svih članova ULAK-a odlučili su organizirati izložbu mladih članova. Rijetki mladi i još uvijek neafirmirani umjetnici dobivaju priliku da svoj rad predstave široj javnosti i upravo je zbog toga ova izložba u organizaciji ULAK-a u „Knjižnici za mlade” toliko posebna i vrijedna pažnje.

Ovogodišnje izdanje izložbe “Mladi Ulakovci” predstavit će djela čak četrnaest mladih autora i autorica članova ULAK-a.

Izložba ostaje otvorena do 14.travnja.

omicron