gastronaut_3103_nasl

OZALJ – Novo studijsko druženje Kluba Gastronauta održano je u Ozlju i njegovoj okolici. Nakon što su jučer odali priznanje ”Njezinom veličanstvu janjetini”, inače nazivu sinoćnje večere od osam sljedova jela, danas su Gastronauti obilazili vinarije Vivodinskog kraja i upoznali se s autentičnim proizvodima.

Tradicionalna hrana i fina kapljica vina ozaljsko-vivodinskog kraja u predivnom ambijentu Starog grada bili su savršen završetak druženja 70-ak članova kluba Gastronaut koji okuplja vodeće hrvatske ugostitelje i enologe. Iskustva okusa i vizura koje im je pružio ovaj kraj su pozitivna.

– Dojmovi se uspoređuju s destinacijama kao što su Toscana, Istra te ostale destinacije koje su se već razvile u pred sezoni. Vidimo da ima jako puno investicija u lokalne OPG-ove i vinarije, ovdje ima i odličnih priča poput one kako ste sa štrudlom ušli u Guinnessovu knjigu rekorda, ispričala je u ime Gastronauta Karin Mimica.

– Ovo je odlična reklama za Ozalj jer među Gastronautima se nalaze i novinari sedam europskih zemalja koji će o našem gradu pisati i taj glas prenijeti dalje u svijet. Ovo je svakako potvrda da smo što se tiče turizma na dobrom putu i vjerujem da će ovo okupljanje vodećih ljudi u turizmu, u Ozalj dovesti i neke nove turiste, kazala je gradonačelnica

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gastronaut_3103/*{/rokbox}